Hpv virus

Dobrý den, byla u mě zjištěna condylomata, následující dny bych měla jít na chirurgické odstranění. Stále mi ale není jasné pár věcí, byla bych Vám moc vděčná, kdyby jste mi je osvětlil. Condylomata způsobuje vir HPV, takže když se teď comdylomy odstraní, HPV zůstává stále v těle? Je možné se ho zbavit nějakou další léčbou, nebo si s ním tělo poradí samo? Mám také stálého přítele, u toho se condylomata nevyskytla, a pokud je u něj přítomen HPV vir, je nutné ho nějak léčit pokud nemá žádné potíže? Moc Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Kateřina

Odpověď odborníka:

Ano virus zůstává v těle léčbou se jej není možno zbavit,může spontánně sám vymizet nebo zůstat v těle naprosto bez příznaků a ani u přítele není léčba možná. Nakazit se může kdokoliv, muž i žena. HPV se alespoň jednou za život infikuje až 80 % populace. Infekce je naštěstí obvykle pouze přechodná a u většiny nakažených dojde díky vlastní obranyschopnosti (imunitě) k samovolné likvidaci infekce. Doba, za kterou se organismus od HPV „očistí“ je průměrně 8 až 24 měsíců. I po spontánním vymizení infekce se však může muž i žena infikovat opakovaně, často i stejným typem HPV. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x