Hpv virus

Dobrý den, v 8 měsíci těhotenství se mi začali v okolí pochvy objevovat malé bradavičky, které se velmi rychle množili. Gynekolog mi je odstranil laserem, ale do porodu mi zbývají už jen 2-3 týdny. Ve stejném období mi byla zjištěna přítomnost trichomonas vaginalis (přeléčeno Klionem). Souvisí to spolu? S manželem žijeme již více jak 3 roky a jsme si věrní. Nositelem nákazy je však dle sdělení lékaře on. Proč jsem se tedy nakazila až nyní v těhotenství? Nemohu nějak nakazit při porodu své miminko? Nebyl by bezpečnější císař. řez? Děkuji za odpověď. Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k ozřejmení vašich otázek: nákaza trichomonasou je pouze sexuálním stykem, je tedy vysoce pravděpodobné, že váš partner je také nemocný a lékař by měl uvažovat i o jeho léčení. Přenosu na miminko se nebojte, po léčbě ATB jistě lékař překontroloval účinnost léčby, jinak by s ní ještě pokračoval. Císařský řez je vždy větší riziko než přirozený porod, proto není dobré o něm uvažovat dříve než lékaři uznají za vhodné. Váš partner (nebo manžel) může být přenašečem trichomonasy, ale nemusí se u něj projevovat žádný druh potíží a to třeba i dlouhou dobu. Požádejte jej, aby se také šel léčit (na urologii) nebo důsledně používejte kondom. Tím se ale jeho nákaza nevyřeší, přimlouvala bych se za léčbu - at navštíví urologa ( s tím, že vy jste byla léčena), je to nejen pro vaše dobro, ale i pro vaše dítě. Informace o trichomonase naleznete zde: http://www.ulekare.cz/clanek/trichomonoza-2805?search=trichomonas+vaginalis&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x