Hpv virus + genitální opar

Dobrý den, již několik let se léčím s genitálním oparem, v lednu jsem však dospěla do tak akutní fáze, že mi byl nasazen lék Valtrex 500 mg k dlouhodobému užívání. Ze stěrů ani krve mi však nebyl virus způsobující genitální opar zjištěn. Zároveň mi bylo nedávno zjištěno při preventivní gynekologické prohlídce z cytologie, že jsou na děložním čípku menší změny a k tomu ještě HPV virus. Lékařka mi doporučila přeléčení betaglukany. Jsem z těchto všech diagnóz poměrně dost rozrušená. Proto jsem se chtěla zeptat, zda spolu genitální opar a HPV či nález z cytologie nemohou nějak souviset a doporučit případně jinou, vhodnější léčbu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HPV se přenáší stykem, herpes může stykem nebo kontaktem s nakaženou sobou. Cytologie souvisí s HPV infekcí. Nevím, zda jste měla imunologické vyšetření, bylo by vhodné, nasazená léčba v každém případě je adekvátní. HPV a herpes spolu nesouvisí, jsou to dvě odlišné infekce. Obě virové.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: