Hpv virus - očkování silgardem

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně HPV infekce. Od února (tedy 7 měsíců) mě trápí opakovaně vracející se kondylomata (zevní), léčil mi je gynekolog (pálením) i dermatovenerolog (zmrazováním). Vždy mám "pokoj" tak 2-3 týdny a poté se zase nějaká bradavice objeví. Dnes jsem obdržela výsledky ze stěru z bradavice. Mám pozitivní jak low risk 6,11,40,42,43,44 tak high risk 16,18!,31,33,35,39,45,51,52,53,56,58,59,66,68,73 a 82. Bylo mi doporučeno očkování Silgardem. Chci se zeptat na Váš názor, zda v tuto chvíli, když jsem nakažená, má význam. Očkování má chránit proti viry a když už je v těle mám? Je nějaká alternativa léčby tohoto virusu? Bylo mi veneroložkou řečeno, že v očkování jsou protilátky, ale nejsem si jistá, zda to je pravda, očkování není lék, ale slouží k prevenci. Je toto řešení jediné a má smysl? Je možné, že virus vymizí sám z těla? Beru také hlívu a ISOPRONOSINE. Poslední cytologii jsem měla v pořádku, nyní se chystám na doporučení na kontrolu. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Očkování vytvoří hladinu protilátek, je to rozhodně lepší než čekat, že virus sám od sebe vymizí, myslím že očkování je nejrozumnější řešen, jiná varianta léčení bohužel není.Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: