Hpv viruz

Dobrý den včera mi lékař zdělil že mám hpv viruz ve stádiu 4 na děložním čipku dostala jsem leky a kontrola za měsíce moje otazka je zda mohu z mim mužem mit nadalepohlavni styk a zda se nemohou nakanakazim3 dětičky myslím třeba na toaletě nebo ve vaně když se z malou koupu Děkuji velice za Váš čas z pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Promořenost populace je vysoká, takže každý kdo zahájí pohlavní život, má velkou pravděpodobnost, že se s tímto virem setká. U někoho pak vznikne HPV pozitivita a jen u některých HPV pozitivních žen dojde k rozvoji změn děložního čípku. (HPV 6 a 11 se mohou projevit u mužů a to jako tzv. genitální bradavice.)Styk tedy mít můžete bez obav a nákazy dětí se nemusíte obávat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x