Hpv viry

Chci se zeptat jaká je pravděpodobnost ze se viry HPV vrátí? Prodělala sem konizaci s výsledkem z histologie SIN I a tězky chronicky zánět vse mi bylo odstraněno . Ted se budu nechávat očkovat dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, podle popisu histologie je zřejmé, že místa, kde probíhala virová aktivita nejbouřlivěji, jsou odstraněna. Novou HPV infekci můžete získat opět při pohlavním styku, např. s novým partnerem. Jedná se o nejčastější pohlavně přenosnou infekci. Očkování Vás bude chránit před nejvíce nebezpečnými typy viru, které jsou spjaty s rizikem vzniku nádorových změn na děložním čípku.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x