Hrčka

Dobry den, davnejsie som Vám písal ohľadom vysokej hladiny testosteronu. Bol som na dalsiom odbere a vysledky sa poslali do ineho laboratoria, kde hodnoty prolaktinu, testosteronu a celkovo vysledky co sa tykaju hormonov su negativne.Teda vsetko je v norme.Len mam dalsi dotaz a to: Po vysadeni anabolik sa mi spravila malinka hrka hned pod bradavkou, zhruba po cca 2mesiacoch mi zmizla sama od seba.Po dalsich cca 3 mesiacov sa mi spravila dalsia, ale o kusok vedla.To uz pretrvava asi 3 mesiace, ale trochu sa mi zvacsila a ako keby sa posunula o kustik dalej a pokriva mi vrchnu cast bradavky.Hrcka trochu stvrdla, je mierne pohybliva, na dotyk ma neboli len pri hmatani ma obcas jemne pichne. Vsetko som riesil cez endokrinologicku, ktora mi nakoniec povedala,ze pokial by sa zvacsovala hrcka, tak mam prist znova. Ale ja som tam chodil zhruba pol roka a zakazdym mi brala krv len na vysledky testosteronu. Tak teraz neviem ci ide o naznak hormonalnej zmeny, ktora moze trvat aj niekolko mesiacou alebo ide o nieco vazne. Stitnu zlazu mam vraj v poriadku a ked sa mi prva hrcka spravila pod bradavkou, tak ju na sone ledva nasli a do spravi mi napisali, ze ide pravdepodobne o gynekomastiu v zacinajucom stadiu na oboch prsnikoch, ale hrcku mam len na jednom a to pravom. Chcem sa len spytat, ci je mozne, ze tato hrcka mi casom zmizne.Ta prva sa mi tiez zvacsovala a zmizla, ale na tejto volake zmeny miznutia nerozpoznavam. Akurat sa mi zda, ze je placatejsia ako predtym, tvrdsia a o nieco vacsia . Za Vase radi vopred Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi jiný postup, než pravidelné sonografické kontroly vám neporadím. Někdy je možné u gynekomastie v počátečním stadiiu, kdy je přítomna ještě bolest a zvětšení prsu je způsobeno hlavně mléčnou žlázou užívat Tamoxifen, antiestrogen...Pokud dojde již k vazivové přestavbě, nelze to již řešit jinak, než chirurgicky. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: