Hřeb v kosti pažní

Dobrý den, jsem rok a 3 měsíce po fraktuře anatom. a chir. krčku humeru. V kosti mám hřeb a 4 šrouby. Ruka stále bolí při pohybu vzhůru, hybnost AB 90 a fl 130. Poslední rtg ukázal kousek hřebu nad kostí, prý by ho měla chránit chrupavka. Mám se sama rozhodnout zda hřeb vyndat či ne. Prosím Vás, mám podstoupit vyndání hřebu nebo je lepší, už do ruky nezasahovat? A pokud ano, vyndat ho teď nebo počkat 2 roky od operace jak se doporučuje? Za odpověď předem strašně moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Myslím, že je zcela na místě odstranění kovového materiálu, zvláště když se dostává směrem do kloubu. Záleží na rtg vyšetření, ale doba zvláště vzhledem k mladému věku se jeví dostatečná. Konečné slovo, ale jistě bude mít chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: