Hromony a otěhotnění

Dobrý den, je mi 30 let. V březnu jsem po mnoha letech vysadila HA z důvodu plánovaného otěhotnění. Trpím zvýšeným padáním vlasů. Léčím se ještě se štítnou žlázou, ale podle krevních odběrů ji mám už půl roku dobře substituovanou - TSH, Free T4 i Parathohormon jsou naprosto v normě. Padání vlasů připisuji spíš nedostatku gyn. hormonů. Menstruační cykly mám delší - 35 -38 dnů. Hodnota estradiolu 13. den cyklu je 91 nmol/l a progesteronu 1,4 nmol/l. Mám 2 dotazy. Jedná se o hladiny, které ukazují na sníženou plodnost/ neplodnost nebo jsou normální? Dá se nízká hladina estrogenů substituovat (kvůli vlasům) aniž by se zamezilo možnosti otěhotnět? Předem děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

K uvedeným laboratorním hodnotám se musí vyjádřit váš gynekolog, je to velmi specifický dotaz. Chybějící estrogeny se dají aplikovat v lokální podobě jako roztok, aplikuje se lxdenně na vlasovou pokožku - předepíše vám ho kožní lékař.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: