Hrozba nákazy

Potřebuji pomoc, mám strašný strach, měl jsem měsíční vztah a když jsme ho ukončili, tak mi řekla, že se léčí už půl roku s rakovinou děložního čípku... Co mám dělat? Jsem teď přenašeč? Mám hrozný strach, nesetkal jsem se s tím ještě nikdy... ona mi řekla, že její bývalí přítel s ní musel dokonce k doktorovi a ten mu řekl, že nemusí mít strach, že strach má mít spíš ona, kdyby se vyspal s jinou a pak s ní... Já teď nevím co mám dělat, už spolu nebudem spát nikdy, ukončili jsme to.. Je ve mě ten vir teď? Co mám dělat? :(

Odpověď odborníka:

Nemusíte se bát. Její onemocnění nemuselo být způsobeno nutně HPV virem. Nemusel jste se ani nakazit. Navíc virem je populace promořená a pro následující partnerku nepředstavujete nějak významnější riziko. Virus se obvykle přenáší, aniž by o tom někdo z nositelů věděl

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: