Hrozí nákaza pohlavní nemocí?

Dobrý den, hrozí, že dostanu pohlavní nemoc, když mám sexuální kontakt bez ochrany s manželem (je mi věrný a zdravý) a milencem (zdravý - má stálou partnerku) Děkuji, Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud všem tolik důvěřujete, je to sice hezké, ale já osobně bych volila aspon styk s milencem pouze s kondomem. Nikdy nevíte, zda jeho partnerka je tak zodpovědná a plně věrná (jednorázové úlety jsou dneska i ve stálém svazku prý běžné, rozhodně je nikdo ale jen tak nepřizná...:o( ). Sexem se totiž nepřenášejí jen "strašáci" ,tím myslím pohlavní nemoci (HIV, kapavka, syfilis, granuloma venereum, trichomoniasa), ale také různé sexuálně přenosné nemoci: jako HPV infekce /původce rakoviny děložního čípku/, chlamydie, kvasinky a mnoho dalších a potom je lepší sice třeba důvěřovat, ale zároveň chránit sebe a své zdraví. A to jednoznačně kondomem / s milencem bych jej volila určitě/. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: