Hrozící potrat v 17.týdnu těhotenství

Vážená paní doktorko, v minulém týdnu jsem po několikahodinových bolestech v podbřišku navštívila gynekologickou ambulanci, kde mi lékař diagnostikoval hrozící potrat. Doporučil mi úplný klid na lůžku a 3krát denně 2 tablety magnesia. V době vyšetření ani od té doby jsem již žádné velké bolesti nepociťovala, nekrvácím, jen pozoruji větší množství bělavého výtoku. Doporučení dodržuji, na děťátko se velmi těšíme, ale není přeci jen úplný klidový režim příliš přísné opatření? Je můj stav skutečně tak závažný? Přikládám výpis ze zprávy od lékaře, jinak jsem zcela zdravá s ničím se neléčím a doposud těhotenství probíhalo úplně bez problémů. : Priorita P2, děloha dráždivá, palp.citlivá, F p/4, čípek 2cm, hrdlo uz,UZ cervikometrie 36,6mm, uz., vnitřní branka lehce do V., dg.:AB imin gr hebd 17. Teď lituji, že jsem se lékaře nezeptala na více podrobností již při vyšetření, ale byla jsem zaskočená jeho reakcí. Pokud se to dá ze zprávy vyčíst - v čem je hlavní problém? Je to malá velikost děl.čípku? Je možné, že se vše stabilizuje a budu se moci ještě vrátit do práce? Mohu očekávat, že se potíže budou v budoucnu opakovat? Je při kontrolním vyšetření nutná kontrola ultrazvukem?(moje gynekoložka ho v ordinaci nemá) Děkuji za všechny odpovědi. Martina

Odpověď odborníka:

Záleží na tom , jaký bude další vývoj , bylo by potřeba,aby ustaly bolesti v podbřišku,hlenovitý výtok nevadí, vzhledem k tomu,že při cervikometrii nebyla vnitřní branka ve tvaru T ale V po odeznění obtíží by byla vhodná kontrolní cervikometrie a podle toho zvolit další postup. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: