Hrt a nezhoubný nález v prsu

Dobrý den , jsem dva měsíce po hysterektomii děkohy a vaječníku, je mi 40 let a již po čtrnácti dnech jsem měla návaly horka, pocení a trpěla jsem nespavostí. Můj lékař mi nasadil HST Estrofem a poslal mě na mamograf. Zde mi lákařka zjistila nezhoubný ostře ohtaničený nález na pravém prsu, poté mi doporučila vysadit HST a pozvala si mě za půl roku na kontrolu. Můj lékař mi doporučil HST ještě půl roku užívat a až po dalším mamografu se dál rozhodne jak v léčbě pokračovat. Chtěla bych znát váš názor, popřípadě jak v léčbě pokračovat. Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Na vašem místě bych se obrátil na specializovanou mamologickou poradnu,osobně u mých pacientek - jestli je utvar jasně popsán jako benigní, pokračovat bych v HRT, pravidelně palpačně kontroloval prsy a vyčkal bych dalšího mamografu, případně by bylo možné pro jistotu ještě vmezeřit UZ.Ale skutečně při benigním nálezu bych se nebál. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: