Hrudná chrbtica

Dobrý deň. Mám 30 rokov. 21. 02. 2015 som bol prijatý v skorých ranných hodinách v miestnej nemocnici. Mál som celodňovú tupú bolesť na ľavej strane hrudníka. Neskoro večer som to vzdal a zavolal prvú pomoc. Robili mi opakované EKG, merali tlak, pulz a RTG hrudníka a všetko v norme. Vyšetrujúca ma odporučila na vyšetrenie u kardiológa a neurológa. 09. 03. 2015 som absolvoval echokardiografické vyšetrenie. Vyšetrujúca ma oboznámila s ľahkou nedomykavosťou (ľahká MR a TR s incip. PH, stop PR), ale oboznámila ma aj so skutočnosťou, že na echografe si všimla, že mám mierne vychýlenú hrudnú chrbticu vľavo. 30. 03. 2015 som navštívil neurológa, ktorý potvrdil problémy s hrudnou chrbticou (VAS TH chrbtice). Predpísal mi Guajuacuran, Flector EP a poradil Pilatesa, kde po každodennom cvičení sa cítim oveľa lepšie fyzický a psychický, ale stále mávam pocit pálivej resp. tupej bolesti medzi lopatkami, na ľavej strane hrudníka, niekedy aj pravej a niekedy bolesť hrudnej kosti. Bolesti sa vyhrocujú najmä pri pohyboch náročných na chrbticu, ale viac menej ich cítim stále. V poslednom čase mávam problém s nádychom, ako keby bol skrátený, nevoľnosť, točenie hlavy a pocit búšenia srdca pri krvnom tlaku 70 – 80/115 – 138 a tepe 55 – 70 v pokoji. Mám obavy sa namáhať pretože mávam závraty, pocit zvierania krku, dušnosť a prepadám hneď panike, úzkosti. Následne nadobúdam stav omdlenia. V takom to stave nemám ani znížený, ani zvýšený tlak a tep srdca je do 70/min, ale cítim búšenie. Chcel by som sa spýtať, čo ďalej a či tento stav už bude pretrvávať stále, keďže som momentálne pracovne neschopný, stále stresujem a neviem či to je spôsobené tou chrbticou, či srdcom. Samozrejme naďalej budem cvičiť a v krátkom čase navštívim ortopéda a podstúpim iné vyšetrenia. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vzhledem k tomu jak dlouho již trvají obtíže, jste měl dávno vyhledat rehabilitačního lékaře. Měl byste podstoupit specifickou rehabilitaci na základě cíleného vyšetření u rehabilitačního lékaře a ortopeda, podstoupit ideálně ještě RTG páteře a hrudního koše. Zejména neurolog, který vám předepsal uvedené medikamenty vás měl takto nasměrovat. Je možné že obtíže které aktuálně máte mohou způsobeny špatným postavením Th páteře popřípadě blokádou Th páteře nebo žeber ale takto to nelze přesně posoudit. Symptomy, které uvádíte mohou být doprovodným jevem, vámi uvedených obtíží. Doporučuji vyhledat tedy specialisty v oborech rehabilitace, nebo ortopedie , rádi vaše obtíže budeme konzultovat osobně. Kontakty naleznete na www.barnamedical.cz . Hezký den hodně štěstí.

Bc. Petr Strnad
Bc. Petr Strnad

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Barna Medical s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x