Hubnouti pri hyperprolaktinemii

Mam mikroprolaktinom, byla jsem lecena Dostinexem, efekt zmirneni priznaku byl pak zhruba na pul roku, zvykla jsem si na neprijemnosti, ktere mi zpusobuje(bolestiva prsa, vytok z nich, obcasne ranni zvraceni), ale nemuzu se srovnat s nabranim 12kg, ktere jsem diky nemu nabrala behem par mesicu a nejdou mi shodit (nepomaha ani dlouhodoba kombinace pohybu ve spravne tepove frekvenci ani upraveny jidelnicek). Od kamarada jsem dostala na zkousku ze zahranici "hubnouci" kavu, po ktere se mi konecne podarilo po trech tydnech uzivani trochu zhubnout, zjistila jsem, ze obsahuje sibutramin. Po kave mi bylo super, plna energie, dokonce ranni zvraceni odeznelo. Nicmene jsem se dozvedela, ze v nekterych zemich je sibutramin zakazan. Nemam vysoky tlak ani problemy se srdcem, ale nejsem ani obezni. Proto bych se chtela poradit, zda byste povazovala za vhodne uzivani sibutraminu k vraceni se na mou puvodni vahu? A pripadne Adipex? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Jsem přesvědčena ze své praxe, že pokud klienti plní zásady redukce, vyloučí chyby, vedoucí k ukládání tuků v organismu a naučí se sestavit jídelníček dle zásad redukce,které se je snažím naučit a navíc přidají pravidelnou pohybovou aktivitu, musí být a jsou úspěšní. Pokud nejsou, je tam vždy nějaká zásadní chyba. Proto je nejlépe hubnout pod vedením někoho, kdo Vás zásadám redukce naučí. Nejsem příznivcem užívání farmak, vždy mají rizikové vedlejší účinky. Kdyby samy o sobě fungovaly, už jsou všichni obézní hubení. Spoléhejte sama na sebe, znalosti Vás dovedou k vysněnému cíli.

MUDr. Hana Ferdinandová
MUDr. Hana Ferdinandová

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Soukromá praxe - MUDr. Hana Ferdinandová

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: