Hubnuti

Dobrý den, mám na Vás pane doktore takovou prosbu. Před dvěma lety ze svých 125kg přibral do současnosti na 155 kg. Bohužel mám sedave zaměstnání řidič kamion a nedaří se mi zhubnout. Když jsem po mém turnusu se vrátím cca 21dni zpet do ČR obejdu si se lékaře a udělal jsem si vyšetření úplné na vse. Cukrovka,cholesterol,stitna žláza, a mnoho dalsiho a ve všem zdravý. Chtěl bych uvést, že druhý rokem beru antidepresiva Atarax 2x denne a 1x denne Itakem. Nevím jestli je to Tim, že uzivam tyto léky, že se mi nedaří zhubnout. Pokoušel jsem i doplňky stravy ze sportu spalovače tuků ale i to nepomáhá, nevím si vůbec už s ničím rady. Dodal bych, že ani ne uzivam ani tvrdý alkohol jen po praci každý večer pouze nějake to pivo. Ted jsem dostal kontakt do Prahy na nějakou kliniku, kde vysoko frekvenčním cyklem dochází k úbytku po cca 10 ošetření úbytku tuku. Cena je řadove cca 35000 Kč ale jen za určíte místo, jsem už zoufalý z toho, protoze mi ani po telefonu nezaručí, jestli prý nebudu zpet nabrat na kg. Prosím pane doktore poraďte mi prosim jestli existuje nějaka ta možnost k hubnutí. Dekuju moc Vám. Procházka M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je s jistotou, že přibírání na váze je způsobeno užíváním antidepresiv. Při braní antidepresiv pacienti z 90% přiberou, jen omezených 10% má to štěstí, že nepřibírá. Pokud antidepresiva užívat musíte ze zdravotních důvodů, tak jediná rada pro vás je stravu přesně dávkovat, klidně dávky vážit na váze, držet se striktně jídelníčku a několikrát denně doplnit fyzickou aktivitu - chůzi, protáhnutí atd. a to i při práci řidiče kamionu, kdy o přestávce kromě spaní a jídla musíte zařadit alespoň 10 min aktivity. Musíte si jídelníček napsat a odškrkávat, porce opravdu musí být 10 dkg jídla zhruba po 3 h (je to opravdu hodně málo jídla - 5dkg rohlíku - což je půl rohlíku a k tomu např. 5 dkg sýra). Na dietu je potřeba si zvykat, ze začátku budete mít hlad, ale po 14 dnech si zvyknete. Hodně dávejte zeleniny, ovoce, pijte jen vodu nebo čaj, žádné sladké nápoje, pivo opravdu jen za odměnu. V jiném případě vás čeká už jen bandáž žaludku - to byste se musel domluvit na chirurgii, kde to dělají.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x