Hubnutí

Je mi 66 let a lékař mi v r. 2014 diagnostikoval hypotyreózu. TSH bylo 10,2. Beru Euthyrox 50 a TSH je kolem 4,75. Všude čtu, že symptomy hypotyreózy jsou: nadváha, zácpa. Já mám ale opačné projevy. Pomalu hubnu cca 1kg za rok i když mám pořád hlad a hodně jím. Stolici mám +3-5 krát denně. Je to normální anebo je tam ještě jiný problém? Mockrát děkuju za odpověď. Miroslav

Odpověď odborníka:

Miroslave,
ano máte pravdu, Vaše obtíže opravdu nebudou od štítné žlázy- jak symptomy neodpovídají, tak i Vaše momentální hodnota TSH je uspokojivá, čili substituce Euthyroxem je nejspíše dostatečná.
Zajímalo by mě, jak dlouho máte tyto obtíže? Jinak doporučuji raději Vaše obtíže zkonzultovat s gastroenterologem.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: