Hubnutí

Dobrý den chtěla jsem se zeptat dělá mi starosti muj zdravotní stav , meřím 157 cm a važim ted 57 kg před pul rokem 85 kg chtěla jsem se zeptat .. nedržím žádny drastický diety , jen jsem začala jíst víckrát denně po menších dávkách a šlo to nějak samo , ale za poslední dobu se citím strašně unavená , bolí mě žaludek mám občasny nechutenstvý , často se zadýchávám a motání hlavy i při malé zátěži ,, krom toho že chodim to práce tak žadny jiny pohyb nemám.. muže to všechno byt příči že toho pohybu moc nemám ?? krevní testy mi vyšli v pořádku.. nemuže mimu tělu chybět nějaky vytamíny?? dá se říct že jim všechno krom pečiva a smažených jídel .. nevím si stím rady co dál jestli pomalu cvičit nebo fakt nevím ... děkuji za radu ....

Odpověď odborníka:

Doporučuji podrobné interní vyšetření, nelze-li váhový úbytek vysvětlit dietou, je zapotřebí vyšetření odborníkem. Pokud nemáte pohyb, spíše byste přibírala na váze. Nedostatek vitamínů je v našich podmínkách vzácný, pokud kromě smaženého a pečiva jíte vše. Možných příčin váhového úbytku je celá řada. Nevím, jak podrobné byly provedené laboratorní testy, nutné je myslet např. na: poruchu funkce štítné žlázy, jiné endokrinní poruchy (např. nedostatečnost nadledvin), při bolestech v oblasti žaludku nutné myslet i na žaludeční vředy, nutno vyloučit chronickou skrytou infekci, autoimunitní onemocnění, užívání některých léků, onemocnění srdce ...dalších možných příčin je ale celá řada. Nestačí jen laboratorní vyšetření, nutná je podrobná anamnéza (rozbor jídelníčku, údaje o onemocněních v rodině, zaměstnání, alergie, závislosti, gynekologická anamnéza, prodělané operace) včetně klinického vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: