Hubnutí

Dobrý den, prosila bych o radu. Je mi 14 let a v červnu jsem procházela dost těžkým obdobím, byla jsem vlastně celý měsíc ve stresu. Jsem tak trochu hypochond a emetofobik. Poté, co mi bylo jeden den špatně (z dietní chyby) se rozjel kolotoč - neustále mě bolelo břicho, do toho několikrát do týdne nevolnosti (ani jednou jsem nezvracela). Díky tomu jsem přestala téměř jíst, nebo např. jen rýži a piškoty. Za týden jsem zhubla 2 kila. Tak to trvalo celé prázdniny, celkem jsem zhubla asi 5 kg, jedla jsem velmi nepravidelně a vlastně nic moc výživného. Krev a moč mi dělali před cca 6 týdny, vše bylo naprosto ok. Posledních 14 dní se vše mnohem zlepšilo, bolest břicha ustala, chuť se mi vrátila snad dvojnásobná, opět jsem začala lehce přibírat na váze. Je možné, abych měla ve svém věku rakovinu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Zuzano, pokud jste zhubla v důsledku sníženého příjmu potravy, a pokud znovu nabíráte na váze při zlepšeném příjmu potravy, je vysvětlení přechodného snížení váhy nasnadě. S největší pravděpodobností se pak nejedná o zhoubné nádorové onemocnění, i když rakovinné nádory se vyskytují v každém věku. Pokud by se Vám obtíže a hubnutí opět vrátily, doporučuji Vám obrátit se na Vašeho školního nebo dětského lékaře. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: