Hubnutí

Dobrý den mám takový problém. Je mi 16 let,vážím 52,5 kg a měřím 160 cm a chtěla bych tak 2-3 kg zhubnout. Jím menší porce a ve škole mám taky dost pohybu,když chodím pořád po chodech nahoru a dolů. Ke snídani mám jogurt s pečivem,k obědu teplé jídlo většinou zdravé a k večeři někdy taky teplé jídlo(špagety,kuřecí plátek,rýže) a menší porci a nebo zeleninový salát s pečivem nebo bez pečiva a občas polévku s pečivem. Mohla bych se zeptat jestli bych tímto způsobem stravování mohla dosáhnout úbytku na váze? Je vhodný při hubnutí k večeři meloun,když je v něm převážně voda? Předem děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michaelo, myslím si, že Vaše váha je vzhledem k Vaší výšce ideální, proto bych vám spíše doporučovala zformovat postavu. Také jste stále ve vývinu, je proto důležité abyste přijímala dostatek energie, všech základních živin ( bílkovin, sacharidů i tuků ) vitaminu a minerálních látek. Lepší než držet diety je mít zdravý životní styl. Snažte se jíst pravidelně ( nejlépe 5krát denně) a pestře, sníst každý den 5 porcí zeleniny a ovoce , dodržujte pitný režim ( nejlepší je čistá voda, vyhýbejte se slazeným nápojům) a mějte dostatek pohybu. Vámi vybraná pohybová aktivita by měla trvat minimálně 30 minut v kuse alespoň 2krát týdně. Při sestavování jídelníčku Vám může být nápomocná potravinová pyramida. V ní jsou uvedeny jednotlivé potravinové skupiny a počty porcí, které bychom měli za den zkonzumovat. Kousek melounu jako součást večeře může být, ale samotný meloun není k večeři vhodný, protože večeře ( stejně jako snídaně i oběd) by měla obsahovat všechny hlavní živiny ( bílkoviny, sacharidy a tuky).

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: