Hubnuti

Dobry den pane Doktore chtěla bych se vas zeptat .Mam 41 roku a merim 165cm a vazim 110kg a držela jsem uz dost diet,ale žadne mi moc nepomohli.Mam od narozeni problémy ze srdcem aortu netesnou a také mam uz 21 roku cukrovku a jsem na inzulinu picham si 4denne dále mam astma a jsem také alergik.Na astna mam jen sprej a na alergiizadne prasky.Myslite si ze by mi pomohlo podvazani žaludku když diety nepomohly.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, základním dietním omezením pro Vás je vzhledem k údaji o dlouhotrvajícím onemocnění cukrovkou diabetická dieta; při nadváze v kombinaci s redukční dietou. Zásadním faktorem úspěchu dietních opatření je Vaše vnitřní přesvědčení o jejich účelnosti a z toho pramenící důslednost jejich dodržování. Bandáž žaludku ani jiné chirurgické výkony na zažívacím ústrojí nejsou schopny překonat chybějící vůli přizpůsobit příjem energie jejímu výdeji. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším diabetologem na častějších kontrolních vyšetřeních, případně zahájit léčbu v obezitologické a psychologické nebo psychiatrické ambulanci. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x