Hubnutí a ztráta velikosti prsou

Před řadou let jsem nebyla spokojena se svou postavou – malá prsa. Moje starší kolegyně mi poradily, abych pila černého kozla, že je to ideální prostředek pro růst prsou, a výsledek je 100% zaručený. Nicméně, mi tenkrát zapomněly říct, že roste i pupík, a budu s odstupem času vypadat jako ony, jako selka krev a mléko. Sice jsem docílila, že jsem měla hodně veliká prsa. Skutečně černý kozel má na prsa zázračný vliv, ale s ostatními částmi postavy jsem to dotáhla na konfekční velikost oděvů 46. Po vysoké škole si chci najít lepší práci, a tak se snažím zhubnout. Hlavně posiluji břišní svalstvo na upevnění uvolněného bříška. Jenže, tam je výsledek zatím nepatrný, ale že jsem zhubla, je vidět především na mých kdysi velkých prsou. Rychle se mi zmenšují, a ten spěch, jak ztrácí na svém objemu, mě velice překvapil, a hlavně nevím, u které velikosti se nakonec zastaví, a knoflíky mě budou opět vyvádět z míry. Dalším negativem je, že mají nyní skoro pořád ztopořené bradavky bez příčiny, někdy až do 1cm (na ztopoření jste mi nedávno doporučili kvalitní spodní prádlo, já nosím v době hubnutí totiž sportovní podprsenky, a na těch je to vidět). Jasně, prsa není nic jiného než obyčejný tuk (lidově sádlo), ale proč ztráta tuku není rovnoměrná po celém těle. Prosím, neznáte medicínský trik, jak zastavit zmenšování prsou během snižování hmotnosti celého těla. Prosím, neexistují přírodní preparáty, nebo i částečně umělé (nemám na mysli plastickou chirurgii), které by zamezily ztrátě objemu prsou, aby při hubnutí ženy zůstaly v poměrně nezměněném stavu. Když začnu znovu pít černého kozla, můžu se připravit opět na to, že mi znovu porostou nežádané partie těla. Děkuji

Odpověď odborníka:

Poděkujte kolegyním, že Vám poradily nesmysl - jak sama píšete, prsa jsou z větší části tuk a pokud ztloustnete, projeví se to i tam... Zda je to rozumná cesta ke "zvětšení" prsů dokážete již nyní posoudit sama. Bohužel žádný ověřený (a bezpečný) lék či trik na zvětšení prsů není, stav lze vylepšit vhodnou volbou prádla a především je třeba se zaměřit na smíření se s vlastní postavou - každý vypadá jinak a vzhledem není to jediné... Ohledně toho i ohledně hubnutí doporučuji konsultaci lékaře - jste ve věku, kdy je jistě žádoucí projít celkovou preventivní prohlídkou u praktického lékaře, se kterým proberte vhodný postup redukce hmotnosti (cvičení "na břišní svaly" vhodným postupem není...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: