Hučení v hlavě a vibrování po těla

Dobrý den. Již dva roky navštěvuji psychologičku kt. mi předepsala jednu tabletku seropramu denne. Již dva roky (po samovolném potratu) začali potíže...Po celém těla pocituji silné vibrování je to velice velice nepříjemné a doprovázeno je to silným hučením v hlavě...prášky beru poctivě ale mám pocit, že to vúcec nepomáha. ani po dvou letech potíže nezmizeli. někdy možná tak tři týdny mi to dá pokoj ale pak je to třeba i měsíc nekdy i víc v kuse. Prosím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Obdivuji Vaši trpělivost.Vaš příznaky jsou jistě velmi obtěžující,navíc skutečnost nejistoty-"od čeho to je" a vlastně stálé podvědomé čekání "kdy to zase přijde" Vám v organismu fixuje trvalé stresové nastavení/jakási reflexní příprava k boji s neznámým nepřítelem/ -a tato reakce zvyšuje citlivost pro vjem nepříjemných signálů-bludný kruh se uzavírá..Jistě byste měla o svých obtížích pohovořit s lékařem,který Vám předepisuje antidepresíva/ať už je to praktik nebo psychiatr/,podstoupit základní vyšetření interního rázu/aby se vyloučily různé stavy,které zvyšují dráždivost nervového systému/,příp neurologické vyšetření.Vaše příznaky jsou velmi tzv.nespecifické,jde hlavně o to,abyste cítila bezpečí,že netrpíte žádným ohrožujícím stavem.Je velmi důležité,abyste se začala cítit ve vlastním těle příjemně,abyste v něm necítila potenciálního nepřítele..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: