Humorální imunodeficit a očkování

Syn 22 měsíců se léčí pro humorální imunodeficit na imunologii (bere bronchovaxom, ecobec inhalačně) pro častou nemocnost, opak. bronchitidy a bronchopneumonie. Již několikrát měl odloženo očkování priorix (kvůli nemoci). Mám z tohoto očkování (živá vakcína) velký strach, nevadí očkování takto oslabenému organismu? Nemůže to způsobit nějaké problémy, když synova imunita není v pořádku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží jak nízkou hladinu protilátek a který druh má snížený. Většině dětem se postupně hladina protilátek ve vyšším věku upraví. Živé vakcíny by se neměli podávat u pacientů s buněčnými imunodeficity. U protilátkových deficitů by vakcína vadit neměla. Syn by ale měl být očkován v době , kdy je zcela zdráv, neměl by užívat cca týden před očkováním Bronchovaxom.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: