Hustý hlenovitý výtok

Dobrý den, pane doktore, již jednou jsem se na Vás v této poradně obracela a velmi mi Vaše odpověď pomohla a hlavně mě velmi uklidnila, zacož moc děkuji. Chtěla jsem se zeptat. V dubnu 2015 mi bylo ukončováno těhotenství ve 23tt z důvodu VVV. Po porodu se mi objevil velký zánět děložního hrdla, který jsme vyřešili antibiotikama. Přibližně měsíc na to mi byl dělán test PAP a na něm mi vyšel ASC-US u čehož mě pan doktor uklidnil, že to pravděpodobně souvisí se zánětem děložního hrdla, že takto lehké změny bývají způsobeny většinou jen zánětlivým onemocněním, nikoliv onkologickým a že PAP test samozřejmě zopakujeme v horizontu 6 měsícu - roku. Přibližně tři týdny na to zjistil, že jsem těhotná. Jsem nyní ve 33 týdnu, miminko krásně roste, odběr plodové vody máme v pořádku a všechny další testy ale neustále trpím na hustý hlenovitý výtok. Teď kě konci bych řekla, že ho je více. Někdy má barvu bílou a je více tekutý a někdy(většinou po styku) je více hlenoviný. Někdy je více průhledný ale někdy má lehce nazelenalou a nebo nažlouzlou barvu. Pan doktor mi dělal kultivaci, ale ta vyšla v pořádku a laboratoř nic nenašla a řekl mi, že to je tím těhotenstvím. Výtok nezapáchá, nesvědí a ani nepálí. Myslíte, že se mám obávat? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nedělejte si obavy pokud byla kultivace negativní tak zmnožený poševní sekret je v graviditě normální, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Kvalitní výživa napomáhá rekonvalescenci po operaci
Články: Kvalitní výživa napomáhá rekonvalescenci po operaci
Pooperační období má i u...
Lymfa: záhadná tekutina?
Články: Lymfa: záhadná tekutina?
Kromě krve v těle proudí i...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: