Hvp virus

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je mi 22 let. Nikdy jsem neměla žádný gynekologiký problém, minulý týden jsem byla na preventivní prohlídce, při vyšetření mi lékař zdělil že na povrchu děložního čípku zaznamenal HVP virus ( nejsem si ted jistá jestli říkal č.16,17, nebo 18), který by mi prý za 10-15 let mohl způsobit rakovinu děložního čípku. A doporučil mi očkování, které jsem ze strachu podstoupila hned ten den. Nic víc mi k tomu neřekl. Ještě čekám na výsledky citologie. Jsem z toho úplně vynervovaná. Když jsem se ještě dočetla, že tento virus je přenášenej pohlavním stykem, nemám ted vůbec chuť ho provozovat. Měla bych mít obavy ze sexu nebo snad z toho že v budoucnosti se nakazim rakovinou děložního čípku? Děkuji předem za Vaší odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně si myslím, že pokud jste již virem infikována, očkování již ztrácí na efektivitě, doporučovala bych spíše pravidelné gynekologické kontroly s častějším intervalem. Samotný výskyt HPV viru ještě neznamená onemocnění!!! Virem je kolonisováno poměrně velké procento všech žen.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
taky jsem byla na prohlídce | Od: Eva | 17.9.2009 11:24
po půl roce, že se doktorovi nelíbily předchozí výsledky, že byla nějak zvýšená právě hodnota HVP. Ale uklidňoval mě, že je to celkem běžné u mnoha žen a imunita se s tím popere, kdyby ne, musí se udělat více vyšetření, sledovat to a řešilo by se to prý až tehdy, kdy to bude 1-2 roky stejné nebo se to zvýší. Tak čekám na tyto výsledky, které budou do 14 dní. Snad budou už v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: