Hyalgan

Dobrý den Dostala sjem injekci Viscoseal za 3900 Kč, která je piokládána za zdravotnický prostředek, nikoliv léčivo. Naproti tomu obdobná injekce s názvem Hyalgan je hrazena pojišťovnou aje pokládána za lék. Operatér mi nabídl Viscoseal, aniž mě informoval o alternativě. Je v něčem Viscoseal snad lepší? Možná je tomu naopak, když není v evidenci léků. Stačí 3 aplikace injekcí Hyalgan? V poslední době ztrácím důvěru v lékaře. Dost se v názorech rozcházejí, neinformují pacienta a komunikace je s některými složitá.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hyalgan by se měl aplikovat v pěti dávkách, doplatek v lékárně je asi 100Kč. Viscoseal je výborný lék po operaci, protože koleno po něm tolik neotéká. Doporučuji ale konzultaci s ošetřujícím ortopedem, který jistě zodpoví Vaše další dotazy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Viscoseal | Od: Petr | 20.6.2010 17:49
Viscoseal byl u mne aplikován po odstranění Bakerově cystě v koleni.Skutečně kloub méně bolí je pružnější,ale jen 14 dní po operaci.Rána se na povrchu lépe hojí,ale uvnitř ne.Již 6 týdnů mi odstraňují velké a bolestivé hematomy.Za ty peníze opravdu to nestojí
reagovat
re:Viscoseal | Od: Roman Kvasňa | 31.3.2011 12:57
Dobrý den. Já mám opačnou zkušenost. Viscoseal mi velmi pomohl a žádné vedlejší účinky se nedostavili. Osobně si nemyslím, že by kyselina hyalurunová (účinná látka viscosealu) mohla způsobit hematomy uvnitř v kloubu. Spíše to vypadá na jiný původ.
reagovat
Viscoseal | Od: Petr | 20.6.2010 17:46
Viscoseal byl u mne aplikován po odstranění Bakerově cystě v koleni.Skutečně kloub méně bolí je pružnější,ale jen 14 dní po operaci.Rána se na povrchu lépe hojí,ale uvnitř ne.Již 6 týdnů mi odstraňují velké a bolestivé hematomy.Za ty peníze opravdu to nestojí
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: