Hyalobarrier gel

Dobrý den, už dlouho mě trápí bolesti břicha. Zřejmě se nevyhnu laparoskopické revizi břicha s appendektomií. Bojím se však srůstů. Ještě nemám děti. Chtěla jsem se proto zeptat, zda nemáte zkušenosti s přípravkem Hyalobarrier gel. Jak je jeho užití úspěšné a zda je vůbec pro tento typ výkonu vhodný. Ještě mě trápí jeden problém. Už skoro rok mám gynekologické problémy (při kultivaci mi byl zjištěn streptokok agalactiae). Nemohou kvůli tomu při nebo po operaci nastat nějaké komplikace? Mockrát děkuji!!

Odpověď odborníka:

Pooperační srůsty a jejich vytváření je velmi složitý problém, ale již dopředu počítat s tím, že by se vytvořily nemusíte. Provedení patrně plánované appendectomie je právě opatření, abyste se nedostala do nebezpečí těchto srůstu. Právě appendectomie by měla v jejich případné tvorbě v blízkosti vejcovodů zabránit. S přípravkem zkušenosti nemáme. Jako prevence srůstů bylo provedena řada opatření, které však provádí chirurg při operaci a vymykají se probrání v této rubrice. K druhé otázce, pokud se nejedná o akutní infekci neměly by být s operací potíže

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: