Hybnost klene

Dobrý den,po úraze na lyžích jsem po třech týdnech podstoupila ASK.DG:ruptura cornu posterioris menisci medialis genus I.sin,ruptura ligamenti cruciati anterioris genus I.sin,fractura chondralis condyli medialis femoris I.sin.Nyní tři tydny po operaci mám ohyb kolene 0-5-90.Koleno mě stále z vnitřní strany dost bolí.Na rehabilitace docházím.Chtěla jsem se zeptat jestli je to tak v pořádku nebo se to bude muset nějak řešit.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nenapsala jste vůbec, jaký výkon byl v koleni proveden, zda se jednalo jen o resekci menisku a úpravu pahýlů předního zkříženého vazu nebo jeho plastiku. Co bylo provedeno s poškozením kloubní chrupavky na vnitřním hrbolu kolena. Podle těchto výkonů záleží nejen na postupu rehabilitace, ale i na ústupu subjektivních potíží. U plastiky bude postup pohybové léčby pomalejší a hojení samozřejmě zvolnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
křížový vaz | Od: Eliška | 2.2.2015 13:21
Dobrý den, jsem 5 dnů do operaci křížového vazu, koleno mi začlo mokvat, ne moc, ale nevím jestli je to tak správně. Koleno nebolí, začínám postupně zatěžovat. Děkuji za info.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: