Hydrocefalus

Dobry den,jiz rok se lecim se silnymi bolestmi hlavy,kdy mi byl po ruznych vysetrenich zjisten hydrocefalus.Rada bych vedela vas nazor na muj zdravotni stav,kdy po navsteve dvou ruznych lekaru mi bylo receno-Prvni opis:hydrocefal.postrann.komor,zvlaste zadnich rohu,III.komor. rozsirena,zde na PSIF STOP toku.Obstrukce zrejma neni.Zaver-doplnit ocni vys.,pripadne LIT.Tento nalez od prvniho pana doktora byl skoro na operaci,kdy jsem z toho byla velmi spatna.Druhy opis:MR nalez dilatace trigona a O aTrohu postr.komory bilat,F rohy,III. a IV.komora primer.velik.,charakter neonatolog.dilatace,potvrzuji to i impresion.gyr.bez transependymalnich prosaku,na PDIF sekvencich tok CSF v syl.mokovodu nehodnotitelny.Zaver-bez spec.terapie,chronicka dilatace casti komor,nejspise perinatologickeho puvodu,po roce kontola a opet MR.Navsteva druheho lekare po mesici,kdy jsem asi hypochondr.Byla bych moc rada za vas nazor.Zda mohu byt v klidu a zit s timto vysledkem nebo se mam obavat,ze mi mok tak stlaci mozek,ze umru.budu cekat na vasi odpoved,predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, posoudit tyto dva odlišné nálezy je velmi těžké. Je možné, že se část moku vstřebala, nebo že při jednom z vyšetření došlo k nějaké chybě. Doporučoval bych se nestresovat a znovu celý problém konzultovat s lékařem. K změnám zdravotního stavu totiž může docházet velice rychle. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x