Hydrochlorothiazid v těhotenství

Dobrý den, v těhotenství mi byl na vysoký tlak nasazen lék Hydrochlorothiazid-1/2 tablety. Syn 8 let má špatně vyvinutý mozek a je postižený. Měl tento lék na jeho postižení vliv.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravdou, že nyní se v těhotenství k léčbě využívá většinově lék Dopegyt ... nicméně podle dostupné literatury nemá hydrochlorthiazid jasně prokázané teratogenní účinky (postižení plodu) ... spíše je otázka jaký byl mechanizmus porodu, případně genetické vyšetření syna.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: