Hydrokela

Dobry den, mam chlapecka 2 a pul roku stareho, od pul roku ma hydrokelu. Pred letem jsme byli na kontrole a na chirurgii nas objednali na operaci 11.rijna. Ale nyni jsem zjistila ze tato kyla se muze vstrabat az do 5 roku ditete. Tak bych nejradej operaci odlozila. Co si o tom myslite a co mi poradite? Maly nema zadne akutni problemy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Operace vodní kýly se obvykle plánuje v rozmezí 2 - 4 roku věku dítěte. Jistě lze operaci odložit i na pozdější dobu, ale nemělo by jít o hydrokélu expanzivní (velkou a velmi napjatou). Libor Janeček

MUDr. Libor Janeček
MUDr. Libor Janeček

Specializace: Dětská chirurgie, urologie a traumatologie
Pracoviště: Soukromý lékař - www.liborjanecek.cz

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: