Hydrokéla

Dobrý den. Již více než rok mě bolí v pravém podbříšku. V dubnu loňského roku jsem absolvoval různá vyšetření (sono, rozbor krve apod.). Bez nalezení příčiny bolesti. Nyní se mi v podbříšku vytváří při námaze a kašli (trpím chronickým kašlem, vozím maminku na invalidním vozíku) takový měkká boule. Dnes mi na sonu našli v pravém třísle "hodnotitelnou kýlní branku 25mm s tukovým obsahem - hydrokéla I.dx". Jak se to léčí - operace? Laparoskopie? Doba léčení? Může to být rakovina? Moc dík za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kýla není rakovina, je to volné , slabé místo ve stěně břicha.Řešit se dá jedině operací, klasicky zvenku řezem nebo laparoskopicky. To, kterou metodu , závisí na vás a na operatérovi, kritérií je víc, než jen Vaše přání. Rekonvalescence i pobyt v nemocnici jsou obecně kratší u laparoskopie. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x