Hydrokéla

Dobrý den, náš chlapeček ma týden po operaci hydrokély. Je normální, že má ztvrdlé varlátko? Je to důsledek hojení? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pacienti po operaci hydrokély mívají jen zvolna ustupující otok příslušné poloviny šourku a vzhledem k tomu, že během operace dochází k otevření obalů varlátka a uvolnění volné tekutiny, tak po operaci může samozřejmě přetrvávat zatvrdnutí obalů varlátka, které bude postupně ustupovat. Mělo by se normalizovat do 14 dnů.

MUDr. Michal Pukovec
MUDr. Michal Pukovec

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Nový Jičín

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x