Hydrokéla

Dobrý den Chtěl bych se zeptat na názor pomoc při rozhodování. Na pravé staně šourku mám hydrokélu odhadem cca 1 dcl. Tuto skutečnost jsem zdělil svému urologovi jen okrajem při jiných problémech (svědění okolo uzdičky a koruny žaludu) kde stěry vyšly negativně. Ale při opětovné kontrole se již doktor k hydrokéle nevyjádřil. Mne to dost omezuje, při chůzi, při sezení, při sportu, je to nepříjemné i když nebolestivé ale chtěl bych se hydrokély zbavit. Je nějaký limit co do objemu tekutiny kdy je dobré provést operaci, nebo je pouze na pacientovi jestli se operaci podrobit. Nerad bych znovu šel za urologem a ten mi nakonec řekl že operace není třeba. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při hydrokéle závisí spíše na rozhodnutí pacienta. Měl byste s tím aktivně přijít za svým lékařem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x