Hydrokéla čtyřměsíčního dítěte

Dobrý den, náš syn má hydrokélu. Na levé straně větší, než je obvyklé (váček s vodou naměřím cca 7cm dlouhý). Místní dětský chirurg ho už před měsícem poslal na operaci, kterou jsme s mužem po přečtení řady zahraničních článků o této problematice odmítli. Dle doktora, hrozí riziko poškození varlete. O tomto riziku se s mužem nikde v odborné literatuře nemůžeme dočíst, pouze o riziku hernie, která ale synovi zřejmě nehrozí, protože hydrokélu nemá komunikující. Jak velké je podle Vás riziko poškození varlete, chámovodu či jiných částí pohlavního ústrojí? Je nám jasné, že jako rodiče neseme zodpovědnost za toto rozhodnutí a rádi bychom měli maximum informací, abychom se rozhodli, co nejlépe. Předem Vám velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná opravdu o hydrokélu, tak se v současnosti doporučuje operovat až kolem předškolního či mladšího školního věku. Vyčkává se eventuálního spontánního vymizení. Samotná hydrokéla varle nepoškodí

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: