Hydrokéla u dítěte

Dobrý den, mám syna (19 měsíců) a má jedno varle už skoro od narození větší. Když mu byl ani ne měsíc, řekla nám na to dětská doktorka, že je normální, že je jedno varle větší. Teď máme jinou doktorku a jelikož se mi zdálo, že má to varlátko větší docela o dost, tak jsem na to upozornila. Řekla nám, že to bude voda a že pokud to nezmizí do šesti měsíců, tak nás pošle na chirurgii. Jenže ona nemůže jistě vědět, že to je zrovna hydrokéla. .? Dočetla jsem se, že pokud je podezření na hydrokélu, tak se hned posílá dítě na urologii, aby provedli vyšetření a popř.to potvrdili a poté je nutné sledování? My to máme skoro celých 19 měsíců a nikdo nás nikam na vyšetření neposlal, nikdo varlátko nesledoval.. mám strach aby to byla vážně jen hydrokéla.. myslíte, že mám opravdu počkat ještě těch 6 měsíců (respektive 5, do jeho dvou let), nebo mam raději zajít na urologii co nejdříve? Jinak žádné problémy nemá, nic ho nebolí... Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkušený lékař by měl poznat hydrokélu i bez ultrazvuku, ale vyšetření by se mělo udělat. Dětská hydrokéla se dále většinou sleduje do předškolního věku.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: