Hydronefroza a přerušení těhotenství

Pane doktore, v 16 týdnu mi byla zjištěna u plodu pravděpodobná hydronefroza pravé ledviny a je předpokádano, že práva ledvina nebude fungovat a levá ledvina je v pořádku. Ráda bych se vás dotázala, zda i s takovou vadou se můžu sama rozhodnout ukončit těhotenství nebo se jedná o takovou vadu, kdy se těhotenství neukončuje. Nechci sebe a dítě celý život trápit problémy s ledvinami/ledvinou. děkuji

Odpověď odborníka:

Je potřeba se poradit na odborném pracovišti,případně zopakoval ultrazvukové vyšetření v 20 týdnu a výsledek konsultovat se zkušeným sonografistou který výkon provede, absolutní indikace k přerušení to není. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: