Hydrops plodu

Dobrý den. Chci se zeptat, loni v červnu jsem musela přerušit těhotenství pro hydrops plodu.. je možné, aby se mi to v dalším těhotenství opakovalo? Na genetice mi nezjistili příčinu vzniku (žádný vir, apod.) A proč vůbec hydrops vzniká? Vůbec o tom moc nepíšou, asi to není tak časté onemocnění...ale v červnu plánujeme další miminko a asi bych už neunesla, kdyby se to opakovalo. Děkuji velmi předem za odpověď. Zdenka

Odpověď odborníka:

dobrý den, problém je v tom,že viry se velmi špatně diagnostikují a všechny vrozené vady se také nehledají.je jich hodně, testy se dělají na ty nejčastější.po druhé by se to již opakovat nemělo,předpokládám,že budete odeslaná na odběr plodové vody.nebránila bych se mu.moc na to nemyslete,ikdyž se to nedá,já vím.hydrops je vlastně prosáknutí celého těla vodou. může souviset i s ledvinama a vnitřním prostředím.něco bylo špatně a příroda si to vyřešila po svém.po druhé už to nebude:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: