Hylak a alkohol

Zdravím, chtěla bych se zeptat...bylo mi doporučeno ještě asi 5 dní brát kapky hylak k obnovení mikroflory po průjmu a za pár dní jedu na svatbu. Chci se tedy zeptat, jestli si tam mohu dát dvojku bílého? Nevím jestli se k hylaku může alkohol...samozřejmě beru už jen poloviční dávky převážně dopoledne, ale co jsem pochopila tak by to měl být víceméně přírodní produkt.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kapky Hylak patří mezi probiotika, tedy obsahuje bakterie, které pozitivně ovlivňují střevní mikrofloru. Myslím, že sklenka vína by v této situaci neměla znamenat problém. Alkohol spíše než v kombinaci s Hylakem může vadit samotné střevní sliznici, která po prodělaném průjmu ještě nemusí být v "nejlepší kondici", tedy je na místě se spíše šetřit a s alkoholem to nepřehánět. Hylak by se kvůli svému kyselému pH neměl kombinovat s mlékem. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x