Hyperaktivita

Dobrý den mám 5 letého syna u kterého byla v prosinci lonského roku zjištěna mentální retardace a ADHD.Malej chodí do speciální školky.Nyní mi paní učitelka sdělila,že začíná být nepozorný a háže po dětech hračky.Paní doktorka na psychiatrii nám doporučila nějaké léky na zklidnění.My jsme to zatím odmítli ale ve školce bylo doporučeno mu je nechat napsat.Malej už bere spoustu léků a to ráno dithiaden1/2 tablety a mictonetten 1 tabl. a večer bere loratadine 1/2 tablety a mictonetten 1 tabl. a 2 krát do týdne užívá léky na alergii staloral 20 kapek.Chtěla bych se proto zeptat zda-li může brát léky na zklidnění aniž by mu to nějak ublížilo aby třeba nebyl omámený.Prosím poradte a děkuji vám za odpověd.Monika Vostatková.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.myslím,že smyslem podávání uklidňujících léků není se Vašeho syna "zbavit"-tedy dosáhnout,aby "neobtěžoval",ale spíše usnadnit mu prožívání-jeho neklid,projevy "zlobení" jsou zřejmě korelátem nepříjemného vnímání sebe sama,vlastního stavu..Rozhodnutí o vhodných lécích a jejich dávce je v kompetenci psychiatra či neurologa,který Vašeho synka dobře zná,může dále léčbu přizpůsobit jeho reakci..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: