Hyperfuknce štítné žlázy - těhotenství

Dobrý den, mám hyperfuknci štítné žlázy, vůbec na sobě příznaky nepociťuji, lékař mi řekl, že mi dávát léky teda nebude. Chtěla bych se zeptat, kdybych třeba neplánovaně otěhotněla a zjistila bych to až po měsíci a nebrala teda první měsíc žádné léky na štítnou žlázu, jestli by to mělo negativní vliv na miminko. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každá poruchy štítné žlázy může negativně ovlivnit vývoj plodu. Bylo by proto vhodné ještě před otěhotněním hyperfunkci štítné žlázy řešit.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: