Hyperfunce štítné žlázy a těhotenství

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Již čtvrtým rokem se léčím na hyperfunci štítné žlázy.Do půl roku od začátku léčby se nemoc stabilizovala a dle mého doktora není operace potřebná. Tři roky jsem užívala 1x denně Carbimazol a nyní jsem přešla na 1/4 Propycilu denně. Během těch čtyř let jsem měla dva doktory, s tím, že první z nich mi operaci před plánovaným těhotenstvím doporučil a druhý/ten stávající/zase ne. Slyšela jsem i názor, že bez odstranění ŠŽ neotěhotním. Nevím tedy co dál. Antikoncepci již tak šestým rokem neužívám, cyklus mám poslední půl rok pravidelný a hormony dle lékaře v rovnováze. Je mi 28 let. Předem děkuji. S pozdravem. Vendula

Odpověď odborníka:

Dobrý den, názory na tento stav se opravdu mohou lišit. Pokud máte stav štítnice v pořádku - to znamená hormony štítné žlázy a TSH v normě, není důvod proč byste neměla otěhonět. Pokud nejsou v normě, přikláněla bych se asi k operaci (ale je to na vás) a léčbě potom substitučním hormonem, který hormony plně nahradí. Zkoušejte otěhotnět a uvidíte! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: