Hyperfunkce štítné žlázy

Dobrý den, před rokem mi zjistili hyperfunkci štítné žlázy. Podle všeho bych ji měla mít mírně zvýšenou. Beru vasocardin 1-0-1 a thyrozol 1-0-1. Ten jsem začala brát až nyní, jelikož jsem se dlouho přemlouvala. Příznaky nemoci na sobě nijak necítím a jednoduše se bojím toho, že ztloutnu. S váhou jsem měla problémy i tak a ještě tohle. Je nějaká rada, kromě tvrdé diety, jak si váhu udržet, případně zhubnout? Děkuji, s pozdravem BP

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hypertyreosa je bohužel ta horší varianta poruch funkce štítné žlázy. Má negativní vliv na srdce, kosti, psychiku, fertilitu, někdy se mohou přidat vážné, často trvalé oční obtíže. Tudíž bych doporučovala terapii i přes riziko nárůstu hmotnosti. Na udržení hmotnosti v tomto případě žádný zaručený recept není, jedině se snažit o režimová opatření - dieta, pohyb. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: