Hyperfunkce štítné žlázy

Problém se štítnou žlázou mě zjistili asi před 2 měsíci. 1. výsledky S_TSH 0,001, S_fT4 26,95 a S_AntiTPO 73,8. Nasazen Thyrozol 10 1x denně. Po měsíci a půl jsou výsledky: S_TSH 0,002, S_fT4 18,01, S_Anti TPO 86,3 a A_Anti TG 228,3. Mám velké problémy s premenstruačním syndromem, který se už zhoršil prakticky na celý měsíc. Beru Citalon 1 rok. Ze začátku zlepšení, nyní velké zhoršení. Také nemohu otěhotnět. Můžou mít tyto výsledky vliv na PMS a na otěhotnění? Už si nevím rady a nikdo s tím nic nedělá. Prosím moc o jakoukoli radu. Děkuji!!!

Odpověď odborníka:

Vážená paní Anno, léčba poruch funkce štítné žlázy přísluší endokrinologovi, nejlépe konkrétnímu specialistovi, který se o Vás bude dlouhodobě starat. Podle ročního období a fyzické aktivity se může potřebná dávka léčivých přípravků lišit, hlavním vodítkem jsou laboratorní hodnoty TSH a fT4. Při správně vedené léčbě thyreopatie lze dosáhnout oplodnění, těhotenství a porodu, pokud z gynekologického hlediska (včetně hormonální rovnováhy) nejsou žádné další komplikace. Doporučuji Vám domlouvat se na pravidelných kontrolních vyšetřeních a případné úpravě medikace s Vaším endokrinologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: