Hyperfunkce štítné žlázy

Hezký den, na dotaz, jestli můžu k moři a na sluníčko, při léčbě hyperfunkce štít. žlázy, pan doktor MUDr. Tomáš Petružela odpověděl, že nemůže odpovědět, že má málo informací. Já už bohužel více info nemám, snad jen že beru 3x denně Carbimazol. Proto se znova ptám, zdali se u této nemoci "thyreotoxikoza", doporučuje či nedoporučuje, slunce a moře. Třeba i obecně. Děkuji moc za odpověď minulou i budoucí. Zdeněk Slíva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňku! Obecně osoby s thyreotoxikosou obvykle nesnáší horké počasí a vyšší teploty vůbec. Pokud je thyreotoxikosa dobře zaléčena nic by nemělo bránit Vašemu zájezdu. Jste-li po operaci, nevystavujte jizvu (především z kosmetických důvodů) slunci. Informací máte samozřejmě mnohem více, jenže obtížně se přáší systémem jedna otázka, jedna odpověď. Tyto otázxky byste místo anonymnímu lékaři přes itnernet měl klást svému obvodnímu lékaři nebo endokrinologovi, který Vás zná jako člověka a má přístup k veškeré Vaší zdravotnické dokumentaci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: