Hyperfunkce štítné žlázy a kojení

Dobrý den, má užívání léku Propycil 50 vliv na dítě během kojení? Kojím 7měsíčního syna z 90 %, Propycil jsem užívala během těhotenství i po porodu 1 tabletu denně, ale nyní se činnost štítné žlázy zhoršila, lékař chce dávkování zvýšit na 3 tablety denně. Předem velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, kojit můžete - viz příbalový leták. Užívá-li matka Propycil 50 v době kojení, není třeba kojení přerušit, protože koncentrace v mléku dosahuje nejvýše desetinu hodnoty koncentrace látky v krvi matky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: