Hyperfunkce štítné žlázy a zmírnění příznaků??

Dobrý den paní doktorko, Mám na vás takový dotaz. Zřejmě po orodu se mi rozhodila štítná žláza (dcerka má 16. měsíců), do jisté doby jsem si myslela, že hubnu těhotenská kila, pak už jsem znervozněla nad úbytkem váhy a dalším rozpoložením a skončila u doktora na endokrinologii, který mi diagnostikoval hyperfunkci s tím, že nasadíme léčbu Thyrozolem a po zklidnění mě pošle na odstranění ŠŽ protože bych v budoucnu ráda ještě jedno mimi. Thyrozol mi nasadil 2x2 tablety denně plus Trimepranol na srdce 3×1. Chtěla bych se zeptat za jak dlouho se dá očekávat zmírnění nebo vymizení příznaků??? Nejvíc trpím na příšernou únavu, změny nálad a nespavost. :( Nejsilnější je únava, unavuje mě i běžná činnost doma nebo hraní s dcerkou, nálady se mi velice mění od smutných až po nervozní a zbytečně výbušné, nepamatuji si, kdy bych byla v dobré náladě, na váze se také nijak neměním. Pro rodinu i mého přítele je to se mnou hodně těžké už dlouhou dobu, chtěla bych se proto zeptat kdy je možné očekávat zmírnění nebo vymizení těchto příznaků popř. čím léčbu podpořit?? Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto, obtíže se začnou zmírňovat do několika týdnů od nasazení, jakmile se dosáhne poklesu hladiny freeT4. Jak rychle to bude je čistě individuální záležitost. Přilepšit si můžete vitamíny, kterých jste nyní měla enormní spotřebu - vit. C, vit. E, B- komplex, vhodný je také vitamín D. Tělo je dlouhodobě zrzchleným metabolismem velmi vyčerpané a chvilku mu potrvá, než se zase dostane do kondice. Držím palce a přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: