Hyperfunkce šž

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. Můj předešlý dotaz přikládám níže. Vysadila jsem jak Jodid, tak Euthyrox. Mám, ale bušení srdce 90-120 tepů za minutu, což mi nedělá dobře, jsem unavená a malátná a se dvěmi dětmi to není jednoduché. Upraví se to samo, až předávkování jodem pomine? Co byste mi doporučila? Je toto bušení srdce nebezpečné? Tlak mám spíše nízký. Předem děkuji! Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o odpověď. Po porodu v r.2009 mi byla zjištěna autoim. hypofunkce ŠŽ. Nasazena léčba 25mg Euthyrox, pak vše v normě. Během druhého těhotenství jsem brala 150mg Jodidu a 25mg Euthyroxu. Nyní 2 měsíce po porodu mi vyšly špatné výsledky volný T4-20,6, TSH-0,046. Týden před porodem byly výsl. následující T4-14,8, TSH-0,826. Mám potíže-třes, bušení srdce, bolesti hlavy, nervozita. S malými dětmi to není ideální:-(. Jedna oštřující lékařka mi řekla,že jsem předávkovaná, ať vysadím Jodid a beru jen Euthyrox, další lékařka mi řekla pravý opak, ať vysadím Eutyrox a beru jen Jodid, takže jsem z toho dosti zmatená!Prosím Vás o radu, předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může to být příznakem zvýšené funkce štítné žlázy (která se může rozvinout v podstatě u kohokoliv kdykoliv). Rozhodně bych doporučovala kontrolní laboratorní vyšetření (i cestou praktického lékaře) a také EKG, možná také krevní obraz k vyloučení závažné chudokrevnosti. Příjemný den a držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x