Hyperfunkce šž

Dobrý den paní doktorko, Po porodu v r.2009 mi byla zjištěna autoim. hypofunkce ŠŽ. Nasazena léčba 25mg Euthyrox, pak vše v normě. Během druhého těhotenství jsem brala 150mg Jodidu a 25mg Euthyroxu. 2 měsíce po porodu mi vyšly špatné výsledky volný T4-20,6, TSH-0,01. Nyní zjištěna hyperthyreosa, jsem bez lékůk které mi bylo doporučeno vysadit. Mám 3 měs. miminko a bez problémů kojím. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda kojení nemůže mít negativní vliv na dítě v příp., že mám zvýš. fci ŠŽ? Mám strach. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud neužíváte žádné léky, tak vaše onemocnění na miminko žádný vliv nemá. Navíc porucha není nijak výrazná. Takže můžete být v klidu a klidně kojit :-) S pozdravem

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: